ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                        8-5-2022

Αδικαιολόγητη η μη αξιοποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για τις εγγραφές και τη φοίτηση των Ουκρανών προσφύγων στα ελληνικά πανεπιστήμια

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε ερώτηση 41 συνολικά βουλευτών προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητώντας την αξιοποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για τις εγγραφές και τη φοίτηση των Ουκρανών προσφύγων στα ελληνικά πανεπιστήμια.  

    Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας τομεάρχη Μερόπης Τζούφη, επισημαίνεται ότι  το υπουργείο Παιδείας αγνοεί αδικαιολόγητα το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για το ζήτημα αυτό, ενώ η θεσμοθέτηση επιπλέον διαδικασιών και από μηδενική βάση είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει εμπόδια στη φοίτηση των Ουκρανών προσφύγων.

    Οι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων την υπουργό αν προτίθεται σε συνεργασία με τις ουκρανικές διπλωματικές αρχές να διερευνήσει το ενδιαφέρον των Ουκρανών προσφύγων για φοίτηση σε ελληνικά πανεπιστήμια, πως θα υποστηρίξει τους ήδη εγγεγραμμένους ή/και φοιτούντες σε ελληνικά πανεπιστήμια και ποιο θα είναι το πλαίσιο φοίτησης των Ουκρανών φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Επισυνάπτεται η ερώτηση