ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                  8-5-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα: Η νέα γενιά είναι απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σπασμωδικές κινήσεις πανικού τα νέα μέτρα-Ιστορικό λάθος να χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης

“Η κυβέρνηση διαπιστώνει το χάσμα που έχει και το οποίο διαρκώς αυξάνεται, από τη νέα γενιά και με σπασμωδικές κινήσεις επιχειρεί να προσεγγίσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ακροατήριο. Είτε μιλάμε για τη παιδεία, είτε για την στέγαση, είτε για τα φαινόμενα αυταρχισμού, η νέα γενιά είναι απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν νομίζω ότι θα έχουν επιτυχία αυτές οι προσπάθειες γιατί στα 4 χρόνια η κυβέρνηση έχει δώσει δείγμα γραφής και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με κινήσεις πανικού της τελευταίας στιγμής”. Αυτά τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντάς στην Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και την εκπομπή του Θ. Σιαφάκα, τις πρόσφατες εξαγγελίες Μητσοτάκη για τους νέους.    

   Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με την απλή αναλογική, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι εφόσον αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτό θα σημαίνει επιβεβαίωση της πρότασης του για προοδευτική κυβέρνηση. “Η προεκλογική περίοδος είναι εξόχως ανταγωνιστική μεταξύ των κομμάτων. Όταν έρθει όμως η ετυμηγορία του λαού που θα λέει συνεργαστείτε, τότε αλλάζουν τα πράγματα ποιοτικά. Εμείς θα απευθύνουμε πρόσκληση στις προοδευτικές δυνάμεις. Και τα κόμματα θα αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό. Γιατί όταν έχουμε απτή λαϊκή εντολή για προοδευτική συνεργασία και κυβέρνηση, όποιος την αγνοήσει θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.”. υπογράμμισε.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τις αιτιάσεις για δήθεν μίμηση του, επανέλαβε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 ένα αυθεντικό λαϊκό κίνημα που εισήλθε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο και έδωσε το δικό του στίγμα. “Δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και κληρονομικά δικαιώματα στη πολιτική. Η ιστορία του κινήματος αυτού αποτελεί παρακαταθήκη της προοδευτικής παράταξης. Είναι μια δυναμική κατάσταση. Τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο λαός επέλεξε τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. να είναι ό κορμός της προοδευτικής παράταξης. Θα είναι ιστορικό λάθος να χάσουμε την ευκαιρία για να οικοδομήσουμε προοδευτική κυβέρνηση”, επεσήμανε.

   Ο κ. Ξανθόπουλος ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέχεται και θέλει την κριτική. “Είναι άλλο όμως θέμα η κριτική και άλλο η χυδαιότητα. ‘Αλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η ακραία κακοβουλία. Άλλο η σκληρή κριτική και άλλο να επινοούμε φανταστικά στοιχεία για να προσάψουμε στον πολιτικό αντίπαλο χαρακτηριστικά που δεν έχει. Οσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του Σκάι δεν αποτελούσαν στοιχεία πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτού του είδους τα σχόλια και με το τρόπο που έγιναν δεν συνιστούν άσκηση κριτικής. Γι’ αυτό και δεν νομιμοποιούμε τέτοιου είδους πρακτικές. Πρέπει να φύγουμε από αυτό το τοξικό κλίμα και να μιλήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας”, σημείωσε.

    Σχολιάζοντας τέλος τα φαινόμενα πολιτικής αποστράτευσης επεσήμανε: “Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάζοντας στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα προτάγματα για μια διαφορετική κοινωνία, προσπαθούμε να είμαστε πειστικοί ιδίως απέναντι στους νέους. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές. Η Δημοκρατία μας χρειάζεται όλους”, κατέληξε.