ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                  23-5-2021

 «Αδιαφορία της κυβέρνησης για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι»-Ερώτηση 40 βουλευτών

 Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες κτηνοτρόφοι αναδεικνύει ερώτηση 40 βουλευτών την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, αναφέρεται ότι η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων επισημαίνει ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και καταγγέλλει το υπουργείο για αδιαφορία. Όπως σημειώνεται, η αύξηση των τιμών των ζωοτροφών κατά 40% έχει γονατίσει τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να καλύψουν το κόστος για την εκτροφή των ζώων τους. Την ίδια στιγμή, η τιμή στο γάλα παραμένει στα 85 με 90 λεπτά το κιλό, ενώ οι κτηνοτρόφοι έχασαν ένα σημαντικό εισόδημα κατά την περίοδο του Πάσχα.

Οι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων,  τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εάν θα μεριμνήσει για την  de minimis ενίσχυση των κτηνοτρόφων και την την άμεση πληρωμή όλων των χρημάτων που οφείλονται σε κτηνοτρόφους και αγρότες από προβληματικές και καθυστερημένες πληρωμές. Ρωτούν ακόμη ποια μετρα σχεδιάζει για να αυξηθεί η τιμή του γάλακτος, και αν θα στηρίξει τους κτηνοτρόφους από το χρηματικό ποσό της δικαίωσης της Ελλάδας για τα βοσκοτόπια από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Επισυνάπτεται αναλυτικά η ερώτηση