ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                           21-2-2022

Αμεση ανάγκη στελέχωσης της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Δράμας με παιδοψυχίατρο-Κατάθεση αναφοράς από τον βουλευτή Θ. Ξανθόπουλο

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, κατέθεσε στους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, αναφορά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Χρονικά της Δράμας, της 15ης Φεβρουαρίου 2020 και τίτλο: «Νομός Δράμας, φτωχός συγγενής και στην ψυχική υγεία».

Το δημοσίευμα περιελάμβανε την επιστολή του προέδρου του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Δράμας, κ. Αλβανόπουλου, προς τους βουλευτές της περιοχής, με την ποία ζητούσε να στελεχωθεί άμεσα η Ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία της Δράμας με παιδοψύχίατρο. Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Δράμας είναι μία αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και πρόοδο των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.    

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Αλβανόπουλος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ένας ολόκληρος νομός να μην μπορεί τόσα χρόνια να στελεχώσει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με έναν παιδοψυχίατρο. Όπως αναφέρει, οι πλησιέστερες ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες χωροταξικά είναι εκείνες που εδρεύουν στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αναγκάζονται να μετακινούνται προς αυτές τις πόλεις με κόπο και οικονομικό κόστος, που συχνά είναι δυσβάσταχτα για τις δυνατότητες τους.

 Κατόπιν τούτων, ο κ. Ξανθόπουλος κατέθεσε την συγκεκριμένη αναφορά και αναμένει από τους αρμόδιους υπουργούς ενημέρωση για τις ενέργειες τους με σκοπό την ικανοποίηση του ευλόγου αυτού αιτήματος.

    Επισυνάπτεται η αναφορά