ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                  31-5-2024

«Άμεση εξεύρεση λύσης για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ»-Ερώτηση 20 βουλευτών

Ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα χρηματοδότησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ). Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση,η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκη, “τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ παραμένουν απλήρωτα καθώς έχει καθυστερήσει η καταβολή της αποζημίωσης για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους δικαιούχους – ωφελούμενα άτομα με αναπηρία που έχουν υπερβεί το 22 έτος ηλικίας. Επίσης, εκκρεμεί η έκβαση της χρηματοδότησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ώστε να ακολουθήσουν οι χρηματικές ροές στα Κέντρα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την τύχη των Ατόμων με Αναπηρία άνω των 22 ετών σε σχέση με τη συμμετοχή τους στα προγράμματα για την επόμενη περίοδο των προγραμμάτων 2024-2025.”.

“Τυχόν αποκλεισμός των Ατόμων με Αναπηρία ηλικίας άνω των 22 ετών θα πλήξει κυρίως τις οικογένειες των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων που δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν τέτοιου είδους προγράμματα στα παιδιά τους. Το πλαίσιο λειτουργίας τους, πράγματι, ανήκει στους Δήμους όμως ο αριθμός των ωφελούμενων αφορά την κεντρική διοίκηση. Το γεγονός μείωσης της χρηματοδότησης είχε ως συνέπεια την μείωση των θέσεων και ακολούθως τον αποκλεισμό των παιδιών από τις δομές”, αναφέρουν οι συνυπογραφοντες βουλευτές.

Τονίζοντας την σημασία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι έχουν πραξει ώστε οι τόσο αναγκαίες κοινωνικά δομές να χρηματοδοτηθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους, αν θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την στελέχωση με οποιονδήποτε τρόπο των δομών με μόνιμο προσωπικό καθώς και τι μέτρα θα λάβουν ώστε να μην αποκλειστούν τα Άτομα με Αναπηρία ηλικίας άνω των 22 ετών από τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Επισυνάπτεται η Ερώτηση