ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                               5-11-2020

Αναφορά Θ. Ξανθόπουλου στον υπουργό Οικονομικών για το τελωνείο Δράμας: Κάθε σκέψη υποβάθμισης ή κατάργησης πλήττει τις επιχειρήσεις και την οικονομία της περιοχής

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αναφορά, την έγγραφη διαμαρτυρία της 4η  Ενωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Αν. Μακεδονίας-Θράκης, σχετικά με το ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ, προς 9 συνολικά τελωνεία, μεταξύ των οποίων και το τελωνεία της Δράμας, με θέμα την ποσοτική καταγραφή των τελωνειακών εργασιών που πραγματοποιούν προκειμένου να αξιολογηθεί η σκοπιμότητα λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι, ειδικά τα τελωνεία της Δράμας και της Ξάνθης, αποτελούν νευραλγικές υπηρεσίες καθώς αποτελούν τις πύλες εισόδου στη Βουλγαρία, και κάθε υποβάθμιση ή η μη αναβάθμισή τους, πλήττει την τοπική οικονομία.

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του τελωνείου της Εξοχής, εξέφρασε με δηλώσεις του προέδρου του και το  Επιμελητήριο της Δράμας.

Κάθε προσπάθεια απαξίωσης ή αναστολής λειτουργίας των τελωνείων της Δράμας και της Ξάνθης, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στη γειτονική Βουλγαρία και θα πλήξει την οικονομική ανάπτυξή της περιοχής, επισημαίνεται στην αναφορά του βουλευτή, με την οποία ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το τελωνείο Δράμας και να ενημερώσει για το ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει για την αναβάθμισή του.