ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣYΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   9-5-2022

Ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης  στην ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων-Κατάθεση αναφοράς των βουλευτών ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επιστολή οργής και αγανάκτησης των κτηνοτροφικών συλλόγων στον πρωθυπουργό

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη, Θεόφιλος Ξανθόπουλος(Δράμας), Τ. Ελευθεριάδου(Καβάλας), Χουσείν Ζεϊμπέκ (Ξάθης), Δ. Χαρίτου(Ροδόπης) και Ν. Γκαρά(Εβρου), κατέθεσαν ως αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το δημοσίευμα της εφημερίδας Χρονικά της Δράμας (9-5-2022), με τίτλο «Καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις, ανευθυνότητα και συνέπειες, για την ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων».

     Το δημοσίευμα περιέχει επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ προς τον πρωθυπουργό, στην οποία εκφράζουν οργή και απογοήτευση, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες τους το Πάσχα κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των αμνοεριφίων. «Η τέλεια συνεργασία των εντεταλμένων της ελληνικής πολιτείας υπουργείων και φορέων ελέγχου, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προστατεύουν την κτηνοτροφική παραγωγή της πατρίδας μας και τους καταναλωτές, με πρόθυμους μεσάζοντες και εμπόρους, που αντί να προωθήσουν την ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων, έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι της τεχνητής επάρκειας της αγοράς, μέσω των εισαγωγών από βαλκανικές χώρες, είχαν το τέλειο αποτέλεσμα», τονίζουν.

     «Δεν γνωρίζουμε κι ελπίζουμε να μην υπάρχει συμμετοχή του υπουργού ΑΑΤ κ. Γεωργαντά σε όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό που στήθηκε το φετινό Πάσχα. Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι δεν είδαμε την αντίδραση του, απέναντι στη λαίλαπα των μπλε σφραγίδων και στον καταστροφικό επικοινωνιακό οίστρο του υπουργού ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Δεν προστάτεψε και δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε, την κτηνοτροφική παραγωγή», σημειώνεται στην επιστολή.

     Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι  υπογραμμίζουν με έμφαση ότι «αστείες παρεμβάσεις, όπως το φιλοδώρημα του 2% επί του τζίρου του 2021 σας εκθέτουν, δεν ικανοποιούν κανένα και δε γίνονται αποδεκτές» και διατυπώνουν μια σειρά από αιτήματα για την άμεση επιβίωσή των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Επισυνάπτεται η αναφορά