ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                     13/2/2020

Απάντηση ΕΛΤΑ σε ερώτηση: Μειωμένο ωράριο, αντί για κλείσιμο των Γραφείων στο Παρανέστι-Δεν προβλέπεται, στη παρούσα φάση, αναστολή λειτουργίας ταχυδρομικών καταστημάτων στην περιοχή της Δράμας

Την λειτουργία των γραφείων των ΕΛΤΑ Παρανεστίου με μειωμένο ωράριο, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, της συρρίκνωσης του δικτύου και της αλλαγής της συχνότητας διανομής αντί για το κλείσιμό τους, ανακοινώνει η διοίκηση των Οργανισμού με την απάντησή της σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Με την ερώτησή του ο βουλευτής, ζητούσε να πληροφορηθεί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να ικανοποιηθεί το πάνδημο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, να μην ανασταλεί η λειτουργία των ΕΛΤΑ στο Παρανέστι, έναν ορεινό και δύσβατο Δήμο. Ζητούσε επίσης να ενημερωθεί αν το σχέδιο «αναδιοργάνωσης» του Οργανισμού, περιλαμβάνει το κλείσιμο και άλλων ταχυδρομικών γραφείων και υπηρεσιών, στην περιοχή της Δράμας.

Ο Διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, στην απάντηση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οσον αφορά τα ταχυδρομικά καταστήματα στο Ν. Δράμας, λειτουργούν και παρέχουν όλες τις υπηρεσίες τους και δεν προβλέπεται αναστολή της λειτουργίας τους σε κάποια αυτά, στη παρούσα φάση».

Ομως με την απάντησή της αυτή, είναι προφανές πως η διοίκηση των ΕΛΤΑ, δεν δεσμεύεται οριστικά αλλά προσωρινά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, να κλείσουν στο μέλλον, ταχυδρομικά καταστήματα στην περιοχή της Δράμας, ανάλογα με τον σχεδιασμό της επιχείρησης και τη πορεία της αναδιοργάνωσης-συρρίκνωσης του δικτύου της.

Τέλος, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοινώνει την προκήρυξη πρόσληψης ενός εποχικού υπαλλήλου-διανομέα, μέσω ΑΣΕΠ για τις ανάγκες της περιοχής της Δράμας.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση της διοίκησης των ΕΛΤΑ.