ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            29-4-2022

«Απαράδεκτος ο αποκλεισμός αγροτικών οχημάτων από την επιδότηση πετρελαίου κίνησης»-Ερώτηση 48 βουλευτών

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και άλλοι 47 συνάδελφοί του, ρωτούν την κυβέρνηση για ποιους λόγους αποκλείονται τα αγροτικά οχήματα από το μέτρο της επιδότησης πετρελαίου κίνησης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη και του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, «η εκρηκτική αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων, στο γενικότερο πλαίσιο της αύξησης της ακρίβειας προϊόντων και κατ’ επέκταση υπηρεσιών, έχει καταστεί δυσβάσταχτη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Ωστόσο η κυβέρνηση από τα μέτρα που όφειλε να λάβει, εξαίρεσε τους κατόχους αγροτικών οχημάτων αφού όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, δικαίωμα επιδότησης έχουν μόνο οι κάτοχοι οχημάτων ΙΧ.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι ο αγροτικός τομέας που  έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια, κυρίως εν μέσω υγειονομικής κρίσης, δεν στηρίζεται ουσιαστικά από την κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει και ο απαράδεκτος αποκλεισμός των αγροτικών οχημάτων από την επιδότηση καυσίμων.

Επισυνάπτεται η ερώτηση