ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 8-3-2022

Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομικές παροχές χιλιάδες δικηγόροι, με ευθύνη του διοίκησης του e-ΕΦΚΑ-Αναφορά στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατέθεσε, με συνυπογραφή και της αρμόδιας τομεάρχη Μ. Ξενογιαννακοπούλου, αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία καταγγέλλει την απαράδεκτη στέρηση της ασφαλιστικής ικανότητας από χιλιάδες δικηγόρους, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής, έχουν στερηθεί πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στις παροχές υγείας, δικηγόροι οι οποίοι δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, είτε τις έχουν καταβάλει είτε βρίσκονται σε ενεργή ρύθμιση και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και ακρόαση. Και η διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού αντί να επιλύσει το πρόβλημα, παραπέμπει τους ασφαλισμένους σε τοπικά υποκαταστήματα, τα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν.    

    Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περιπτώσεις αυτές, αφορούν και ασφαλισμένους με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι δικηγόροι, θεωρούν ότι τα παραπάνω προβλήματα και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οφείλονται αποκλειστικά στην διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και την ανικανότητα της να δώσει τις αναγκαίες λύσεις.

    Με την αναφορά καλείται ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, να ενημερώσει για το τι έχει πράξει ώστε να αρθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται, να χορηγηθεί άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα σε όσους δικηγόρους έχει αφαιρεθεί και να μην επαναληφθούν παρόμοιες «δυσλειτουργίες¨ στο μέλλον.

    Επισυνάπτεται η αναφορά