Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Α. Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Παραβρέθηκα ως Τομεάρχης Δικ/νης από κοινού με τους Μιχ. Καλογήρου και Γ. Σάρλη, δ/ντή του πολ. του γραφείου και συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, αντίστοιχα.

Η κατάσταση της Δικαιοσύνης εν μέσω πανδημίας αλλά και η δεινή θέση του δικηγορικού σώματος ήσαν τα θέματα που κυριάρχησαν. Η θεσμική συνεργασία θα συνεχισθεί και η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων του δικηγορικού σώματος δεδομένη.

Ιδιαίτερη εμπειρία η συζήτηση αυτή για μένα, που επί 9 χρόνια υπήρξα μέλος της Ολομέλειας και είχα την χαρά να ξαναβρεθώ με εκλεκτούς συναδέλφους.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Τσίπρα με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

30/4/2021

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε χθες Δευτέρα, 19 Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. 

Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς των δικηγόρων για τη θεσμική πορεία της Δικαιοσύνης στη χώρα, καθότι η κυβέρνηση έχει έως σήμερα αποτύχει να λάβει τα στοιχειώδη και απολύτως αναγκαία μέτρα προστασίας των παραγόντων της δικαιοσύνης απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ ακόμη ολιγωρεί ως προς τον αναγκαίο προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» μιας από τις αναγκαίες λειτουργίες του κράτους.

Εξάλλου, εδώ και περισσότερο από ένα έτος η Δικαιοσύνη, παρότι ο βασικός πυλώνας του κράτους δικαίου, βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας ή λειτουργεί εκτάκτως βάσει πρόχειρων και κακότεχνων νομοθετημάτων και χωρίς διαβούλευση με κανέναν αρμόδιο παράγοντα της δικαιοσύνης, με δυσμενή αποτελέσματα για την ασφάλεια δικαίου και για τα δικαιώματα των πολιτών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των δικηγόρων της χώρας επανέλαβαν για ακόμη μια φορά με ένταση ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες συναδέλφους τους, νέους και οικογενειάρχες, μόνους τους, χωρίς καμία οικονομική στήριξη, οδηγώντας τους σε καταστάσεις ανέχειας, εξαιτίας της απόλυτης αδυναμίας να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι αποβλέπει στην ενίσχυση της επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους δικηγόρους, με στόχο να αναδειχθούν και να αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα προβλήματα.