Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή και την εκεί παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κανονίστηκε μια συνάντηση των τριών βουλευτών της Δράμας μαζί του. Το θέμα των παραιτήσεων στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας, πάντως ετέθη από τον κ. Ξανθόπουλο και κατά την προηγηθείσα ομιλία του στη Βουλή. Μάλιστα τα όσα είπε κάνοντας γνωστές τις διαστάσεις του προβλήματος είχαν και μεγάλη απήχηση, αφού μεταδόθηκαν πολύ γρήγορα σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα. Ο ίδιος άλλωστε είχε επικοινωνήσει ήδη από το βράδυ της Πέμπτης με τον πρόεδρο του σωματείου των Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς.
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των τριών δραμινών Βουλευτών με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους.
«Το πρόβλημα το γνωρίζουν. Η άποψη του Υπουργού είναι ότι η μόνη άμεση λύση είναι η απόσπαση γιατρών από τα όμορα νοσοκομεία είτε η απόσπαση κάποιου στρατιωτικού γιατρού. Για την απόσπαση στρατιωτικού γιατρού αναμένεται η απόφαση του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια. Η απόσπαση στρατιωτικού γιατρού συζητήθηκε γιατί οι γιατροί από τα όμορα νοσοκομεία ενδεχομένως να αρνηθούν, ενώ δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο με τον στρατιωτικό γιατρό. Σκέφτονται λοιπόν καταρχάς να καλύψουν με ένα στρατιωτικό γιατρό την κλινική και να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις διαδικασίες αποσπάσεων με άλλους γιατρούς και να δουν το θέμα των προκηρύξεων σε επόμενη φάση. Αυτή είναι η σκέψη του Υπουργείου. Θα επικοινωνήσουμε τη Δευτέρα (σήμερα) να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως έχει προχωρήσει το ζήτημα» τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.
Πρόσθεσε δε ότι: «Θεωρώ ότι είναι ένα θέμα τόσο του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών της Δράμας όσο και του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας. Δηλαδή οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς πρέπει να πάρουν μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο των ευθυνών τους και θα έλεγα μάλιστα να είναι και κοινή η πρωτοβουλία».
Ενδεικτικό της αδιαφορίας που οδήγησε στην παραίτηση των δύο παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής της Δράμας είναι ότι οι άνθρωποι είχαν κάνει εκκλήσεις και κατέστησαν σαφές ότι δεν γίνεται να συνεχίσουν κάτω από αυτό το καθεστώς, αλλά βεβαίως τόσο η διοίκηση όσο και η 4η ΥΠΕ φαίνεται ότι δεν αξιολόγησαν ρεαλιστικά την κατάσταση, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην παραίτηση των γιατρών, επεσήμανε ο κ. Ξανθόπουλος.