ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                      30-8-2021

Δήλωση του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου για την δραματική μείωση των εισαχθέντων στις σχολές της Δράμας

«Η πολιτική της κυβέρνησης να αποκλείσει χιλιάδες νέους από τα ΑΕΙ ενισχύει τα ιδιωτικά κολλέγια σε βάρος της δημόσιας παιδείας»

Με αφορμή τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων κατά τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, με αποτέλεσμα ελάχιστοι φοιτητές να εισαχθούν και στις δύο σχολές της Δράμας, την Δασολογία και το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση των φετινών βάσεων αποκάλυψε το προμελετημένη «έγκλημα» της κυβέρνησης σε βάρος των νέων αλλά και τις πραγματικές της προθέσεις όσον αφορά την δημόσια παιδεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά στις πανεπιστημιακές σχολές της Δράμας, στη μεν Οινολογία πέτυχαν ελάχιστοι από τα ΓΕΛ, στην δε Δασολογία κανείς από τα ΓΕΛ. Στην ανωτατοποίηση των σχολών που πετύχαμε ως ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες υποψήφιοι εκτός πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα, τα ιδιωτικά κολέγια ενισχύονται και ετοιμάζονται να υποδεχτούν, έναντι αδράς αμοιβής, τους νέους φοιτητές. Η εμμονή της συντηρητικής παράταξης να αποκόπτει, πρωτίστως τα παιδιά των λαϊκών τάξεων, από το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης και να θέτει φραγμούς στην κοινωνική κινητικότητα, αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνίας. Οι πολίτες, οφείλουν να πουν ένα μεγάλο «Όχι», στη σφαγή των νέων και με τη στάση τους, να την αποδοκιμάσουν.

Τέλος, ανήκουν θερμά συγχαρητήρια στους υποψήφιους που δίνοντας σκληρή μάχη, υπό αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να πετύχουν. Αυτονόητα αυτά επεκτείνονται και στους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους για το δύσκολο έργο που επιτελούν»