Δήλωση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλου Ξανθόπουλου

“Οι κυβερνητικές ευθύνες για τις πυρκαγιές δεν κρύβονται με fakenewsγια τον Ποιν. Κώδικα του 2019- Μετά την «προπαγάνδα των αριθμών» τώρα φταίει και ο νέος Ποιν. Κώδικας!”

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες, με πολλά ανθρώπινα θύματα, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή και υλικές ζημιές. Ωστόσο, οι επιστημονικές καταγραφές δεν είναι, για την Υφυπουργό κ. Σοφία Βούλτεψη, παρά «προπαγάνδα των αριθμών». Η ίδια μάλιστα, επιχείρησε να σπιλώσει το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζοντας ότι με τον Ποιν. Κώδικα του 2019 ο εμπρησμός έγινε πλημμέλημα. Της συνιστούμε, παρά την προσφάτως εκδηλωθείσα απέχθειά της για τους επιστήμονες, πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις να συμβουλεύεται έναν ποινικολόγο, ώστε να μην εκτίθεται: α) το βασικό αδίκημα εμπρησμού (άρ. 264 ΠΚ) αφενός δεν αφορά τα δάση, αφετέρου ήταν και παραμένει πλημμέλημα β) οι μεγάλες ή θανατηφόρες πυρκαγιές δασών (άρ. 265 ΠΚ) ήταν πάντα, έμειναν με τον Ποιν. Κώδ. του 2019 και συνεχίζουν να παραμένουν κακούργημα. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα; Εκτός αν η κ. Σ. Βούλτεψη πιστεύει ότι οι πυρκαγιές στον Έβρο είναι «μικρής έκτασης» και άρα δεν συνιστούν κακούργημα. Αλλά και ο κ. Μαρινάκης με τις σημερινές του δηλώσεις, σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρεται στους εμπρηστές, επαναλαμβάνει το τόσο αρεστό στην Κυβέρνηση αξίωμα της «ατομικής ευθύνης»,  αγνοεί τον πυρήνα της πρόληψης και ουσιαστικά αναιρεί την ουσία της Πολιτικής Προστασίας.

Τελικά, για τη μνημειώδη ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ένας νόμος που ψηφίστηκε τέσσερα (4) και πλέον χρόνια πριν! Είναι θλιβερό τέτοιες δύσκολες για τη χώρα μας ώρες, κυβερνητικά στελέχη να μετατρέπονται σε διακινητές fake news με σκοπό τη συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όμως, οι κυβερνητικές ευθύνες δεν θα θαφτούν όση παραπλάνηση και αν γίνει, όση διαστρέβλωση και αν επιχειρηθεί.