ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

9.12.21

Κόλαφος για την Ν.Δ. και τα ψεύδη της η σημερινή κατάθεση του μάρτυρα Θεοδ.Χατζηπαντελή προέδρου της Ελεγκτικής Αρχής των δημοσκοπήσεων.
Από την κατάθεση του προέκυψε ξεκάθαρα ότι ουδέποτε ελέγχθηκε αρμοδίως η Opinion Poll για την επίδικη δημοσκόπηση της 31-5-21, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Ν.Δ. η οποία- υπενθυμίζεται- είχε αρνηθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Επίσης ο μάρτυρας κατέθεσε χωρίς περιστροφές ότι δεν μπορεί μια δημοσκόπηση να μην γνωστοποιεί την ταυτότητα  της έρευνας καθώς και τον εντολέα της.
Είναι προφανές ποιοι είναι οι λόγοι που η Ν.Δ. αρνείται να καταθέσει στην Επιτροπή ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, Μιχ. Διαμαντής, προκειμένου να εξηγήσει πώς μέσω άλλης εταιρίας συνδεδεμένης με την  Opinion Poll, πήρε με απευθείας αναθέσεις 270.000€ από το Δημόσιο, για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας.
Η απάντηση στο ερώτημα τι φοβούνται και τον κρύβουν, όπως κρύβουν και τον Στ.Πέτσα, έχει ήδη δοθεί από την ίδια την Ν.Δ. η οποία συνηθισμένη στην εργαλειοποίηση των δημοσκοπήσεων  και στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας  ακολουθεί την ίδια τακτική και στην Εξεταστική Επιτροπή.