ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   5.10.22

Επιτέλους η κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε διορθωθούν σοβαρά λάθη και παραλείψεις στις συντάξεις που ταλαιπωρούν χιλιάδες συνταξιούχους-Ερώτηση 39 βουλευτών

   Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε Ερώτηση με την οποία 39 συνολικά βουλευτές, ζητούν από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων να λάβει μέτρα για να διορθωθούν σοβαρά λάθη και παραλείψεις που έχουν προκύψει κατά την απονομή των συντάξεων και ταλαιπωρούν χιλιάδες συνταξιούχους.

     Στην Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου οι βουλευτές σημειώνουν ότι τα λάθη στην απονομή συντάξεων είναι μία πραγματικότητα που αφορά χιλιάδες συνταξιούχους σε όλη την χώρα, ενώ παραθέτει χαρακτηριστικό παράδειγμα συνταξιούχου υπαλλήλου στο νομό Ροδόπης που ταλαιπωρείται δύο και πλέον χρόνια με την συνταξιοδότηση της λόγω λάθους στην διαδικασία απονομή της. Επισημαίνουν δε ότι σε μια περίοδο που τα εισοδήματα πλήττονται δραστικά από το κύμα ακρίβειας, οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για μείωση του χρόνου απονομής στις συντάξεις με διαδικασίες fast track αποτελούν εμπαιγμό για τους συνταξιούχους που βρίσκονται σε απόγνωση.

      Οι βουλευτές υπογραμμίζουν την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων καθώς και ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών και ληξιπρόθεσμων κύριων και επικουρικών συντάξεων. Αναγκαιότητα που μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την αναβάθμιση των μηχανογραφικών τους υπηρεσιών.

       Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα λάθη και οι παραλείψεις που έχουν προκύψει κατά την απονομή των συντάξεων καθώς και να εξηγήσει με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων.

          Επισυνάπτεται η Ερώτηση