ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                         6-1-2022

Ερώτηση 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απρόκλητη, πρωτοφανή και επικίνδυνη επέμβαση της Αστυνομίας απέναντι στους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Πετρελαίων Καβάλας

 Τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την επέμβαση δυνάμεων ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, απέναντι στους απεργούς της βιομηχανίας Πετρελαίων, το ξημέρωμα της 21ης Δεκεμβρίου του 2021, αναδεικνύει η ερώτηση 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. 

Η πρωτόγνωρη επέμβαση της Αστυνομίας, όχι μόνο ήταν αναίτια αλλά και έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, προς όφελος όχι μόνο δικό τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής., αναφέρεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τ. Ελευθεριάδου.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να κόψουν τα σύρματα της περίφραξης και να εισχωρήσουν σε, άγνωστο για αυτούς, περιβάλλον υψηλής επικινδυνότητας (όπως είναι το Εργοστάσιο Πετρελαίων) για να επιτεθούν σε απλούς εργαζόμενους, σαν να επρόκειτο για κοινούς ποινικούς εγκληματίες, θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ζωή αμφοτέρων. Η ενσυναίσθηση των εργαζομένων απέτρεψε τα χειρότερα καθώς, περιόρισαν τους εαυτούς τους σε συγκεκριμένη εργοστασιακή μονάδα και παρέδωσαν ουσιαστικά τις εγκαταστάσεις στα σώματα ασφαλείας. Μάλιστα το Σωματείο των εργαζομένων, καταγγέλλει το από 21-12-2021 δελτίου τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ για τα γεγονότα, ως προσβλητικό, παραπλανητικό και ψευδέστατο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, ποιος ήταν ο επιχειρησιακός υπεύθυνος και ποιοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι έδωσαν την εντολή για την διενέργεια της συγκεκριμένης επιχείρησης και ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο κατά την διάρκεια αυτής.

Επισυνάπτεται η ερώτηση