ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            20-10-2022

 Ερώτηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τι θα πράξει το αρμόδιο υπουργείο για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό;

      Ερώτηση για το βιασμό 19χρονης γυναίκας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για τον οποίο κατηγορούνται αστυνομικοί, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος. Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Αθήνας Νίκου Φίλη και επισημαίνοντας ακόμα ότι το Α.Τ. Ομονοίας «πρωταγωνιστεί» για 20 χρόνια στις καταγγελίες για την κακομεταχείριση πολιτών.

     Οι  39 συνολικά βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση, ρωτούν αν διερευνάται τυχόν ανάμειξη και άλλων αστυνομικών του τμήματος Ομονοίας. Ακόμα, οι αντικειμενικές ευθύνες του διοικητή και του αξιωματικού υπηρεσίας, με το ερώτημα αν έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα ή εκτελούν ακόμα καθήκοντα (!) όπως και οι ευθύνες της ιεραρχίας. Ζητούν επίσης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να γνωρίσει στο Κοινοβούλιο τις ποινές που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε στελέχη του συγκεκριμένου τμήματος.

      Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τη ρουσφετολογική και χωρίς ουσιαστικές προϋποθέσεις πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών επί ΝΔ, που έχει ως αποτέλεσμα σωρεία επικίνδυνων και εγκληματικών περιστατικών στα οποία το συγκεκριμένο σώμα φέρεται να εμπλέκεται στη συνέχεια.

     Επισυνάπτεται η ερώτηση