ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                         7-10-2021

Ερώτηση 60 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ανησυχητικά φαινόμενα ανασύστασης φασιστικών ταγμάτων εφόδου, ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση της εγκληματικής οργάνωση της Χρυσής Αυγής»

Ερώτηση 60 βουλευτών για τα ανησυχητικά φαινόμενα ανασύστασης φασιστικών ταγμάτων εφόδου, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωση της Χρυσής Αυγής, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλος. Η ερώτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Δικαιοσύνης, κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ Σίας Αναγνωστοπούλου.

        «Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η προσπάθεια ανασύστασης των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου, όπως αποδεικνύεται από τα πρωτοφανή γεγονότα της Σταυρούπολης, αλλά και από τη σύλληψη του μέλους της Χ.Α. για την επίθεση κατά της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων συμμετεχόντων, στην αντιφασιστική συγκέντρωση  στην πλατεία Ν. Ηρακλείου, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες», επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και προσθέτουν ότι η αστυνομία επί μέρες παρακολουθούσε σαν ουδέτερος παρατηρητής  τις επιθέσεις των νεοναζί, ενώ η κυβέρνηση όλες αυτές τις μέρες, έχει προσπαθήσει να «τσουβαλιάσει» τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, με  την δράση των ταγμάτων εφόδου, εμμένοντας στην σκληρή γραμμή της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων.

     Οι βουλευτές αναφέρουν ακόμη ότι ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης συνεχίζει και παρεμβαίνει συστηματικά μέσα από την φυλακή, καθώς ‘’τουιτάρει’’ συνεχώς σχόλια  για τις πολιτικές εξελίξεις, γεγονός που υποχρέωσε την Γ.Γ Αντγκληματικής Πολιτικής να διατάξει έρευνα για τη δράση του αυτή.  Αίσθηση προκάλεσε επίσης η δημοσιοποίηση της μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές τριών καταδικασμένων χρυσαυγιτών, ένα εκ των οποίων είναι ο Π. Ηλιόπουλος.

   Κατόπιν τούτων οι βουλευτές, ρωτούν, γιατί καθυστερεί η πολιτεία και κυρίως το υπ. ΠροΠο να παρέμβει και να εξιχνιάσει την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής σε χώρους σχολείων, και ποιο είναι επιχειρησιακό σχέδιο  των αρμόδιων υπουργείων για έξαρση των φαινομένων φασιστικής βίας στα σχολεία. Ερωτούν επίσης με πιο τρόπο ο καταδικασθείς Ηλ. Κασιδιάρης δημοσιοποιεί ομιλίες και πραγματοποιεί αναρτήσεις από τη φυλακή, αν έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για την δράση του αυτή, πότε υπέβαλαν αίτηση μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές οι τρεις καταδικασθέντες χρυσαυγίτες και πότε κρίθηκε το αίτημά τους

Επισυνάπτεται η ερώτηση