ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                       18-1-2022

Ανάγκη μέτρων στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Δράμας και των άλλων τουριστικών προορισμών της χώρας που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας-Ερώτηση Θ. Ξανθόπουλου με συνυπογραφή 35 βουλευτών

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά από την κυβέρνηση την λήψη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Δράμας αλλά και όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 35 βουλευτές, επισημαίνεται η πρόσφατη ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Δράμας, η οποία περιγράφει μια πολύ άσχημη πραγματικότητα. «Δυστυχώς σήμερα, το «success story» του χειμερινού τουρισμού περιορίζεται σε τρεις ή τέσσερις περιοχές στην Ελλάδα οι οποίες είχαν πράγματι 100% πληρότητα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά μόνο για λίγες μέρες. Και δυστυχώς, από τις 10 Ιανουαρίου 2022, κανείς δεν θα ασχολείται μαζί τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.. Ειδικότερα, στην περιοχή μας οι πληρότητες κατά το 15νθημερο της εορταστική περίοδο του 2019 ήταν 85% ενώ το αντίστοιχο 15νθήμερο φέτος έκλεισε με 35%», τονίζουν οι ξενοδόχοι της Δράμας.

Παρεμφερή τύχη έχουν και τα περισσότερα αστικού τύπου ξενοδοχεία, όχι μόνο στην περιοχή της Δράμας αλλά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ημαθία, η  Ευρυτανία και η περιοχή των Καλαβρύτων, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για λήψη μέτρων στήριξης. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σε συνδυασμό με την στάση αδιαφορίας της κυβέρνησης, έχει φέρει τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον χειμερινό τουρισμό σε απόγνωση.

Με δεδομένο ότι τα προσφερόμενα τουριστικά καταλύματα είναι στην πλειοψηφία τους μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που λόγω των ελλιπέστατων εσόδων, δυσκολεύονται ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποιά νέα μέτρα σκοπεύουν να λάβουν ώστε να στηριχθεί η λειτουργία και η βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων χειμερινού τουρισμού στη Δράμα αλλά και σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας.

Επισυνάπτεται η ερώτηση