ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                  11-5-2022

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  για τον ενδεχόμενο να σχεδιάζει η κυβέρνηση ΝΔ πριμ εξόδου στους αγρότες ενόψει νέας ΚΑΠ

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  σχετικά με τον ενδεχόμενο να σχεδιάζει η κυβέρνηση ΝΔ πριμ εξόδου στους αγρότες, ενόψει του Στρατηγικού Σχεδιασμού της νέας ΚΑΠ.  Η ερώτηση που υπογράφεται από 29 συνολικά βουλευτές και κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, επικαλείται  πλήθος δημοσιευμάτων, που δεν έχουν διαψευστεί, για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πριμ εξόδου από το αγροτικό επάγγελμα. 

Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με την ένταξη, στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ελλάδας για την νέα ΚΑΠ, του μέτρου πριμ εξόδου από το αγροτικό επάγγελμα, συζητώντας με τους παραγωγικούς φορείς και τον αγροτικό κόσμο της χώρας και διαβουλευόμενη με τους ανθρώπους που γνωρίζουν πραγματικά τις συνθήκες και τις ανάγκες της ελληνικής αγροτικής υπαίθρου, τονίζουν στην ερώτηση οι βουλευτές. Ιδίως τώρα που σε μια πιθανή, επικείμενη επισιτιστική κρίση, η Ελλάδα χρειάζεται το δυναμικό της σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την ελληνική ύπαιθρο και έχουν μοχθήσει γι’ αυτή.

Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές ρωτούν ποιο το σχέδιο, τα κριτήρια και τα οφέλη από έναν τέτοιο ενδεχόμενο κυβερνητικό σχεδιασμό.

Επισυνάπτεται η ερώτηση