ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                                 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                                                                           18-2-2020

Η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής καταστρατηγεί τη νομιμότητα, υπονομεύει τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων ώστε να τους «ακυρώσει» και να τους απομακρύνει  από την κύρια υπόθεση του σκανδάλου Novartis

«Ο νόμος είναι σαφής. Προβλέπει την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Οι άνθρωποι αυτοί διατηρούν απόλυτα το καθεστώς προστασίας και κατά την προδικασία και κατά την κύρια διαδικασία. Η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής με την όλη στάση της επιχειρεί να καταστρατηγήσει το νόμιμο θεσμικό πλαίσιο κατά το δοκούν. Αυτή η ακραία συμπεριφορά υπονομεύει τους θεσμούς», τονίζει με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικές εκπομπές του Σκάι και του Πρώτου Θέματος, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

“Κατά βάση, η επιχείρηση αυτή καταστρατήγησης της νομιμότητας γίνεται για αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων ώστε να ακυρωθούν ως μάρτυρες στη κύρια υπόθεση, το σκάνδαλο Novartis. Στόχος της πλειοψηφίας είναι να απονομιμοποιήσει, να φοβίσει, να απομακρύνει τους συγκεκριμένους μάρτυρες από το υπόθεση Novartis»,  υπογραμμίζει.”

«Το θέμα είναι πρωτίστως θεσμικό και δεν μπορεί να κρίνεται με βάση το βραχυχρόνιο συμφέρον των κομμάτων. Εάν έχει κάποιος την ευχέρεια να αίρει την μυστικότητα των χαρακτηριστικών των προστατευόμενων μαρτύρων δυναμιτίζεται ο θεσμός και καθίσταται πλέον ανενεργός, αφού κανείς δεν θα έχει την διάθεση να υπαχθεί σε αυτόν»,  προσθέτει ο κ. Ξανθόπουλος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, να μην μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξέταση των παραπάνω μαρτύρων, εφόσον καταστρατηγηθεί τελικά η νομιμότητα.

Ακούστε τις παρεμβάσεις του κ. Ξανθόπουλου εδώ:

Στο ραδιόφωνο του Πρώτου θέματος και την εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε» με τους Μπ. Κούτρα και Ν. Φελέκη από το 49’.00’

Στο ραδιόφωνο του Σκάι και την εκπομπή «Σκάει είδηση» με τους Δ. Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου, από το 27’.15’’

http://www.skairadio.gr/skaei-eidisi/episode-2020-02-18