ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΘΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         27-11-2020

Δήλωση-απάντηση του Θ. Ξανθόπουλου στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, για το νοσοκομείο της Δράμας και τους πολίτες της περιοχής μας

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, μετά την ατομική ευθύνη των πολιτών ανακάλυψε και την ..συλλογική ευθύνη. Μέχρι τώρα για την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας έφταιγαν ατομικά οι πολίτες. Από σήμερα, φταίνε και συλλογικά οι πόλεις!

Την στιγμή που γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Δράμας δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα για να βοηθήσουν τους ασθενείς από τον κορωνοϊό, ο κ. Κικίλιας επιλέγει να αρνηθεί την πραγματικότητα και τις ευθύνες του, προσβάλλοντας συλλήβδην τους Δραμινούς πολίτες και τη κοινή λογική.

Τη ώρα που έχουν αρχίσει αεροκομιδές ασθενών προς τη Ν. Ελλάδα, οι θέσεις νοσηλείας σε κλινικές και τη ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι υπερπλήρεις, περισσότεροι από 100 γιατροί και εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός μάχης, ο κ. υπουργός αποφαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο αλλά η πόλη της Δράμας, κουνώντας μάλιστα το δάκτυλο στους πολίτες για το αν τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα. Αυτή όμως είναι η μόνιμη τακτική της κυβέρνησης. Όταν η κατάσταση γίνει εκτός ελέγχου, υπεύθυνοι είναι απλώς οι ..άλλοι.

Ο κ. Κικίλιας, με όσα είπε, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους πολίτες της Δράμας αλλά και όλης της χώρας. Επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και την επικοινωνία, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας. Εδειξε ότι αδυνατεί να δώσει λύσεις σε ζωτικά προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης και να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Η πόλη της Δράμας έχει πράγματι πρόβλημα. Αλλά από την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.