Φίλες και Φίλοι,

Αυτό το Πάσχα είναι πράγματι μοναδικό. Είναι ξεχωριστό. Είναι δύσκολο.

Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα «κοινωνικής αποστασιοποίησης» όπως λέγονται. Να μείνουμε σπίτι, να μην κυκλοφορούμε. Είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας, τους γύρω μας, τις ευπαθείς ομάδες. Και θα το κάνουμε γιατί είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης.

Όμως μένοντας σπίτι, δε μένουνε απαθείς. Δεν αδρανούμε. Εξακολουθούμε να παραμένουμε ενεργοί πολίτες.

Επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, αμφισβητούμε, διαμορφώνουμε άποψη για τα πράγματα. Συμμετέχουμε δημιουργικά στις εξελίξεις.

Ευτυχώς η τεχνολογία είναι εδώ σύμμαχός μας. Ακόμη και οι παλαιότεροι από μας, μαθαίνουμε και αξιοποιούμε, σιγά-σιγά  τα πλεονεκτήματά της.

Ας πάρουμε δύναμη λοιπόν, γιατί μετά την πανδημία, που θα περάσει, έρχονται τα πολύ δύσκολα. Και εκεί, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μάχη μας για να υπερασπιστούμε την  κοινωνία απέναντι στα συμφέροντα των λίγων και ημετέρων.

Να δώσουμε πνοή και ώθηση στην πραγματική οικονομία πριν είναι αργά. Να στηρίξουμε πρωτίστως τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους κοινωνικά αδύναμους. Αλλά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχoλούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Και φυσικά να ενισχύσουμε εμπράκτως και όχι στα λόγια,  τη δημόσια υγεία και τους λειτουργούς της, γιατρούς  και νοσηλευτές που δίνουν στη πρώτη γραμμή, τη μεγάλη μάχη κατά του κορωνοϊού Covid 19 και έχουν την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη όλων μας.

Μένουμε όρθιοι, μένουμε αισιόδοξοι, διαμορφώνουμε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Ολοι μαζί, με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη,  θα περάσουμε και αυτό τον «κάβο».

Καλό Πάσχα

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Βουλευτής Δράμας

ΣΥΡΙΖΑ

https://editor.wix.com/shoutout/b2ee8730-8a50-4155-8410-d6bdc28223c5#/message