ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                          1-7-2022

Κατάθεση αναφοράς της επιστολής της ΠΟΕΣ για τη μόνιμη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον αντιπυρικό σχεδιασμό και τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος μαζί με άλλους 32 συναδέλφους του, κατέθεσαν, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Αμυνας και βουλευτή Πειραιά Θ. Δρίτσα, ως Αναφορά την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα, τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας.

     Με την επιστολή τους οι στρατιωτικοί αναδεικνύουν το ζήτημα της υπέρβασης των μέχρι τώρα ισχυόντων κανόνων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στη μόνιμη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον αντιπυρικό σχεδιασμό (δασικές περιπολίες κ.λπ.) και όχι μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Οπως αναφέρουν, η Πολιτεία δεν λαμβάνει υπόψη στους σχεδιασμούς της, το ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, εμπειρία και τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, όπως και το ότι έχουν οικογένειες, προσωπική ζωή, ανάγκες κ.λπ.

   Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με την εξασφάλιση της αναγκαίας διαθεσιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην κύρια αποστολή τους, που είναι η άμυνα της χώρας. Ζητούν επίσης απαντήσεις σχετικά με την ισότιμη αντιμετώπιση των στρατιωτικών σε όλα τα θέματα εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και στην απλοποίηση των διαδικασιών αποζημίωσής τους, ζητήματα που αποτελούν πάγια και διαρκή αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.

  Επισυνάπτεται η επιστολή της Ομοσπονδίας.