ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                    31-1-2024

«Καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου»-Κατάθεση τροπολογίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν, 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την οποία συνυπογράφει και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

   Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της κατατεθείσας τροπολογίας, “την 1 Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώνονται 2 χρόνια από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, μια δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα μας και ανέδειξε το σκληρό, απάνθρωπο πρόσωπο, της τυφλής βίας στο όνομα μιας διαφορετικής ομάδας. Είναι χρέος όλων μας να υιοθετήσουμε την πρόταση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη» για καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου ώστε κάθε χρόνο να διοργανώνονται δράσεις με στόχο την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας και την προώθηση του φιλάθλου πνεύματος”.  

   Η τροπολογία, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  μέλη της διαρκούς Επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων  έχει ως εξής:

Άρθρο…

1. Ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου, ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου.

 2. Ο χαρακτήρας, το περιεχόμενο, ο φορέας και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων για την πανελλήνια ημέρα φιλάθλου καθορίζεται με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.