ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30-11-2021

“Κίνδυνος ανάκλησης αδειών Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα και δύο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας”.

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές, την ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φίλη, για την καθυστερημένη έκδοση της σχετικής απόφασης του Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τα Κεντρα Δια Βίου Μάθησης)ΚΔΒΜ) ένα και δύο, ώστε να μην χάσουν την άδεια τους.

Οπως αναφέρεται στην ερώτηση, προκαλούνται εύλογες απορίες γιατί το υπουργείο δεν εξέδωσε την προβλεπόμενη στο νόμο απόφαση (άρθρο 169 §17 του ν. 4763/2020) μέσα σε σύντομο χρόνο από την δημοσίευση του ν. 4763/2020 και αρκετά πιο νωρίς από την 30η.11.2021, που λήγει η εκ του νόμου προθεσμία. Σύμφωνα με καταγγελίες των ενδιαφερομένων προκύπτει ότι ενημερώθηκαν με e-mail, το οποίο στάλθηκε στις 25.11.2021, για την υποβολή αιτήσεων και τη σχετική καταληκτική ημερομηνία(30-11-2021).

Η προκείμενη επιλογή και ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τορπιλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας φορέων που δραστηριοποιούνται είτε ως ΚΔΒΜ ένα είτε ως ΚΔΒΜ δύο και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της χρηστής διοίκησης, τονίζουν οι βουλευτές στην ερώτηση. Και επειδή υπάρχει άμεσος κίνδυνος να ανακληθούν οι άδειες πλήθους ΚΔΒΜ επιπέδου ένα και δύο, συμπεριλαμβανομένων πολλών φροντιστηρίων, οι βουλευτές ερωτούν την υπουργό Παιδείας, γιατί εκδόθηκε τόσο καθυστερημένα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα παρέχοντας ελάχιστο χρόνο στους ενδιαφερόμενους να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μετατροπής και δημιουργώντας άμεσο κίνδυνο να ανακληθούν οι άδειες των ΚΔΒΜ ένα και ΚΔΒΜ δύο. Την ρωτούν επίσης σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να μην ανακληθούν οι άδειες των ΚΔΒΜ επιπέδου ένα και δύο σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Επισυνάπτεται η ερώτηση