ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                            9-8-2023

Λάθη στους πίνακες αναπληρωτών: Αναφορά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στον Πιερρακάκη για να διορθωθούν

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος και 22 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνυπέγραψαν αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας με την οποία ζητούν την άμεση διόρθωση των λαθών και την ανακοινοποίηση των πινάκων πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οπως τονίζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολείων χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Οι βουλευτές, με πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη, κατέθεσαν αναφορά τις επιστολές της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στις οποίες επισημαίνεται πως «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2023-2024, περιέχουν σημαντικά και αδικαιολόγητα λάθη στη σειρά κατάταξης». Όπως συμπληρώνουν, «σε πολλές περιπτώσεις δεν συνυπολογίζονται τα μοριοδοτούμενα κριτήρια, ενώ υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εμφανίζονται αναίτια ως απορριπτέοι». Υπογραμμίζουν επίσης ότι «αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ένστασης, αυτή θα εξεταστεί ύστερα από αρκετούς μήνες και αφού θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις».

Κάνουν τέλος λόγο για αδικαιολόγητα λάθη, που αν δε διορθωθούν, θα επιφέρουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην επαγγελματική ζωή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τις επιστολές των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.