ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                   2-10-2021

Να αρθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων εργαζόμενων του δημοσίου από τα δωρεάν – συνταγοραφούμενα rapid test του ΕΟΔΥ-Ερώτηση 37 βουλευτών

Ερώτηση με την οποία ζητείται από την κυβέρνηση να σταματήσει ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων δημοσίων υπαλλήλων από την πρόσβαση σε δωρεάν συνταγογραφούμενα rapid test,  συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Νότιας Αθήνας Γιάννη Μπαλάφα και του Τομεάρχη Εσωτερικών της ΚΟ Κώστα Ζαχαριάδη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες συμπολίτες μας και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να είναι ακόμα ορατό το τέλος της. Το πιο ισχυρό όπλο στη μάχη του κορονοϊού είναι, η κατά το δυνατό, καθολική χρήση του εμβολίου. Είναι λοιπόν απόλυτη η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για υπεύθυνη ενημέρωση της κοινωνίας ώστε αυτή να περιβάλει με εμπιστοσύνη την επιστημονική γνώση και να ακολουθήσει την προτροπή της επιστημονικής κοινότητας».

«Αντί λοιπόν να ληφθούν μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση, φαντάζει άδικη και εκδικητική η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων από τα δωρεάν rapid test που – ούτως ή άλλως – διενεργεί ο ΕΟΔΥ. Επιπλέον προκαλεί επιλεκτικά στη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Η πολιτεία αντί να προσπαθεί να εκδικηθεί τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας πρέπει να προσπαθήσει να τους πείσει όπως έχει γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία σε άλλες χώρες και να έχει τη μέγιστη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Για τους λόγους αυτούς ρωτούν τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας αν θα αρθεί ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων δημοσίων υπαλλήλων και πότε θα επιτραπεί σε όλο τον πληθυσμό, είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι να έχει πρόσβαση στα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ. Επίσης ρωτούν με ποια μέτρα θα προωθήσου  την αύξηση των εμβολιασμών.

Επισυνάπτεται η ερώτηση