ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                  12-12-2021

Να δοθεί λύση στο πρόβλημα στεγαστικων δανείων των Ελλήνων Ρομα, ζητούν 34  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των στεγαστικών δανείων των Ελλήνων Τσιγγάνων, ζητούν με ερώτησή τους προς το Υπουργείο Οικονομικών 34 βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στην ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου,οι βουλευτές τονίζουν πως η πλειοψηφία των Ελλήνων Τσιγγάνων ζει με ελάχιστο εισόδημα και, παρά τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κατάφεραν να στηρίξουν ουσιαστικά όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το πρόβλημα της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλόμενων στεγαστικών δανείων παραμένει.

«Πολλοί από τους Έλληνες Τσιγγάνους βρίσκονται σήμερα σε πραγματική αδυναμία να πληρώσουν τα οφειλόμενα στεγαστικά δάνεια που έλαβαν από την πολιτεία με ευνοϊκούς όρους. Τα δικαστήρια προχωρούν ήδη στην έκδοση διαταγών πληρωμής υπέρ των τραπεζών για τις σχετικές οφειλές, επισημαίνουν οι βουλευτές», προσθέτουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για την προστασία των οικογενειών των Ελλήνων Τσιγγάνων, ώστε να μην εκπλειστηριαστούν οι κατοικίες τους», τονίζουν  και ερωτούν ποια μέτρα θα λάβει ώστε να αποπληρώσουν  τις οφειλές τους βάσει του ύψους του εισοδήματος τους και να μην εκπλειστηριαστούν οι κατοικίες των Ελλήνων Τσιγγάνων, που έχουν χαμηλά εισοδήματα, τα οποία είναι πάνω από το χαμηλό ετήσιο όριο που ορίζει την ευαλωτότητα στον Νέο Πτωχευτικό Νόμο.