Να γίνει η προστασία από τις πυρκαγιές ο πρώτος εθνικός στόχος

.🆘Επισκεφτήκαμε με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Famellos Socratis και διευρυμένο κλιμάκιο βουλευτών, ευρωβουλευτών και στελεχών τον Έβρο που δοκιμάζεται.

Ενημερωθήκαμε αναλυτικά για την εικόνα των πύρινων μετώπων από τους αξιωματούχους της πυροσβεστικής στο συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων

.🆘Επισκεφτήκαμε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για να στηρίξουμε την τιτάνια προσπάθεια των υγειονομικών λειτουργών που εφάρμοσαν κρίσιμα πρωτόκολλα με ασφάλεια .

🆘Συμμετείχαμε σε διευρυμένες συσκέψεις πολιτικής προστασίας, με το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης.

🆘Επισκεφτήκαμε το διαχειριστικό κέντρο του Δάσους της Δαδιάς που απειλείται με πρωτόγνωρη καταστροφή. ➡️Συμπερασματικά :❗️Οι νέες συνθήκες απαιτούν γιγάντια ενίσχυση σε επίπεδο επιχειρησιακών μέσων και προσλήψεων για την πυροσβεστική υπηρεσία, τα δασαρχεία και την πολιτική προστασία. Πτητικά μέσα, drones επιτήρησης, οχήματα, προσωπικό. Αυτή η ενίσχυση πρέπει να γίνει τώρα.❗️Απαιτούνται νέα πρωτόκολλα στάθμισης κι αντιμετώπισης ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς και για τα δάση και για τις αστικές και περιαστικές περιοχές και για τις κρίσιμες υποδομές.❗️Πρέπει τώρα να εξασφαλιστεί ένα πολύ γενναίο πακέτο οικονομικής ανασυγκρότησης για τις περιοχές που καταστρέφονται από τις πυρκαγιές. ‼️Δεν υπάρχει καμία πολιτική προστασία χωρίς να γίνει η πρόληψη κι αντιμετώπιση των πυρκαγιών εθνική προτεραιότητα εφάμιλλη της εθνικής άμυνας.