Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την αδιαφάνεια στους διαγωνισμούς προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες

Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητούν με αίτημά τους προς τον πρόεδρό της, Θανάση Μπούρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μετέχουν σε αυτή ως μέλη.

Οι Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης ζητούν την ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής, με την παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και των διοικήσεων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να συζητηθούν και να ελεγχθούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής:

-οι καταγγελίες περί αδιαφάνειας στους διαγωνισμούς προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες και

-τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΑΣΕΠ, που οδήγησε σε αλλαγές των πινάκων προσληπτέων, κατάταξης και απορριπτέων κατά 37% για την ΟΣΥ Α.Ε. και κατά 45% για τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Το προηγούμενο διάστημα, οι τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς (Υποδομών και Μεταφορών), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), Κώστας Ζαχαριάδης (Εσωτερικών), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και Μάριος Κάτσης (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) είχαν ζητήσει με επιστολή τους την παρέμβαση του ΑΣΕΠ, αλλά και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΟΣΥ Α.Ε. είχαν δημοσιοποιηθεί και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των απορριπτέων.

*Επισυνάπτεται η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας