Η παρέμβαση μου στην Ολομέλεια τη Βουλής για το νομοσχέδιο της Διαμεσολάβησης. Ζήτησα να τεθούν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις ώστε να προστατευθεί η διαδικασία και η ποιότητά της Διαμεσολάβησης, που συνιστά παραχώρηση δημόσιας εξουσίας. Ζήτησα επίσης συνεννόηση και συνεργασία με τους Δικηγόρους και αύξηση του ορίου στα 40.000 και άνω για τις υποθέεις που θα υπάγονται σε Διαμεσολάβηση. Ο Υπουργός δεν το έκανε δεκτό.

Εξέφρασα επίσης την ανησυχία και την αντίθεσή μου στην απεριόριστη ελευθερία που δίνεται από το νομοσχέδιο στους φορείς κατάρτισης, επισημαίνοντας ότι εάν δεν τεθούν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις θα οδηγηθούμε σε ΙΕΚ παραγωγής Διαμεσολαβητών.

Τέλος, όσον αφορά την τροπολογία που δημιουργεί 58 νέες οργανικές θέσεις Προέδρων Εφετών αφαιρώντας ισάριθμες οργανικές θέσεις Εφετών, εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου, επικαλούμενος και τα σοβαρά προβλήματα στο Εφετείο Κομοτηνής και κάλεσα τον Υπουργό, εφόσον δεσμεύθηκε ότι θα προκηρυχθούν και οι θέσεις Εφετών, να το πράξει άμεσα και ταυτόχρονα με την ίδια, επίμαχη, τροπολογία με την οποία τις καταργεί.