ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΔΡΑΜΑΣ

              ΣΥΡΙΖΑ

                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                4/9/2019

Παρέμβαση του βουλευτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων, της Βουλής,  για τις φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού ώστε οι φυλακές Νικηφόρου στη Δράμα να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων, της Βουλής.

Ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ότι οι φυλακές Νικηφόρου θεμελιώθηκαν το 2003, μαζί με τις φυλακές Γρεβενών αλλά ως σήμερα παραμένουν κλειστές. Πρότεινε μάλιστα η πρώτη επίσκεψη των μελών της Επιτροπής να γίνει στη συγκεκριμένη φυλακή για να καταδειχθεί και συμβολικά η ανάγκη άμεσης λειτουργίας τους.

Ακόμη ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να λειτουργήσουν στις φυλακές Νικηφόρου, υποστηρικτές δομές επιμόρφωσης και κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων, όπως δημοτικό σχολείο και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως στο πλαίσιο αυτό μπορεί να προβλεφθεί, μελλοντικά, η προβολή, στο σωφρονιστικό κατάστημα, τμήματος του Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το οποίο αυτές τις μέρες ανοίγει την αυλαία του.

Η λειτουργία των φυλακών του Νικηφόρου στη Δράμα, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς μπορούν να εφαρμοσθούν σε αυτές, από μηδενική βάση, δημιουργικές πολιτικές και κοινωνικά υποστηρικτικά προγράμματα στο σωφρονιστικό μας σύστημα, χωρίς τις αδράνειες και τις παθογένειες του παρελθόντος, τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του κ. Ξανθόπουλου εδώ

https://www.facebook.com/xanthopoulos.theofilos