ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 14-5-2021

Παρέμβαση Θ. Ξανθόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις προσλήψεις 200 υπαλλήλων στις φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Το θέμα της επί δύο και πλέον χρόνια καθυστέρησης στη λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου Δράμας ανέδειξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο αρμόδιο υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, ο κ. Ξανθόπουλος, είπε χαρακτηριστικά:

«Η φυλακή Νικηφόρου είναι έτοιμη εδώ και δύο χρόνια αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Προκηρύχθηκαν πρόσφατα οι 50 θέσεις επιστημονικού προσωπικού. Οι υπόλοιπες περίπου 200 θέσεις φυλάκων και εξωτερικών φρουρών, γνωρίζετε πότε θα προκηρυχθούν ώστε να λειτουργήσει ένα καινούργιο σωφρονιστικό κατάστημα και να αποφορτίσει την πίεση που δέχεται το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας». 

Ωστόσο απάντηση συγκεκριμένη δεν έλαβε  από τον υφυπουργό, ο οποίος παρέπεμψε στο ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου θα δρομολογηθεί η προκήρυξη των 200 θέσεων φυλακτικού προσωπικού.

Ο κ. Ξανθόπουλος, σχολιάζοντας επίσης διάφορες απόψεις που ακούστηκαν για θέματα αποφυλακίσεων κρατουμένων, παρατήρησε ότι όλα τα δικαιικά συστήματα έχουν τρόπους αποφόρτισης των φυλακών και μείωσης της ποινής. «Η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές είναι κακή. Δεν είναι σώφρον υπό το κράτος της συγκυρίας του ανατριχιαστικού εγκλήματος να εντείνουμε  συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας», συμπλήρωσε

Δείτε εδώ την παρέμβαση