ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας-Μεγάλη η ανησυχία στη κοινωνία

                                                                                    4/11/2020

Στις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας αλλά και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της, αναφέρθηκε ο βουλευτή Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Αction 24 και την εκπομπή x2 με τον Γιάννη Πολίτη.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης:

-Πολύ μεγάλη είναι η ανησυχία στη κοινωνία από τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

-Εκδηλη η αμηχανία της κυβέρνησης για όσα δεν έκανε για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα αυτό να έχει μετατραπεί σήμερα σε ΕΣΥ μιας νόσου, καθώς καθώς, στο Νοσοκομείο Δράμας για παράδειγμα έχει ανασταλεί το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων.

-Η πολιτική μας κριτική στη κυβέρνηση είναι τεκμηριωμένη, στηρίζεται στην εμπειρία από τους χαμένους 5 μήνες και αφορά τις ευθύνες της επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες για μαζικά τεστ, ενίσχυση των ΜΕΘ και του ΕΣΥ.

-Οι προτάσεις μας για οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων κατά το πρώτο κύμα, ήταν απόλυτα κοστολογημένες και λογικές.

-Οι επιλογές της κυβέρνησης ήταν διαφορετικές. Είχαν ως αφετηρία τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της και την αντίληψη για εφαρμογή της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται άλλωστε και μεγάλο μέρος των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη.

Δείτε την παρέμβαση μου από 32’.53’’, 41’.00’’ και 58’.29’’