ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    7-3-2020

Συμμετοχή του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου σε εκδήλωση Προσομοίωσης του Κοινοβουλίου από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θέοφιλος Ξανθόπουλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση προσομοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συμπεριλάμβανε, μεταξύ άλλων, συζήτηση τριών επίκαιρων ερωτήσεων για τα θέματα του προσφυγικού και των ασυνόδευτων ανηλίκων, των φυλακών και γενικά του σωφρονιστικού συστήματος και της αναστροφής του brain drain με την επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό, τις οποίες επεξεργάστηκαν σε ρόλο «βουλευτών», οι συμμετέχοντες νέοι επιστήμονες.

Ο κ. Ξανθόπουλος που ανέλαβε ρόλο «υπουργού» στη συγκεκριμένη εκδήλωση, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Βίωσα σήμερα μια σπουδαία εμπειρία. Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου με προσκάλεσαν με τον συνάδελφο Κ. Κυρανάκη από τη Ν.Δ. στην προσομοίωση κοινοβουλευτικού ελέγχου, που διεξήχθη σήμερα Σάββατο στο αμφιθέατρο του Παντείου. Οι σπουδαστές υπέβαλαν τις επίκαιρες ερωτήσεις τους κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία κι εγώ καθώς και ο Κ. Κυρανάκης, σε ρόλο υπουργών, απαντήσαμε στις υποβληθείσες ερωτήσεις τους. Στον ρόλο της προέδρου της Βουλής η κ. Β. Γεωργοπούλου. Έφυγα αισιόδοξος έχοντας στις αποσκευές μου την ευθυκρισία των παιδιών καθώς και την τεκμηριωμένη κριτική τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους οργανωτές, στους σπουδαστές-“βουλευτές”, κυρίως όμως στην κ. Β. Γεωργοπούλου για την ευκαιρία που μού έδωσε».

Η εκπαιδευτική δράση προσομοίωσης του Κοινοβουλίου, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» που συγχρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αποσκοπεί στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με το έργο που επιτελείται στο Κοινοβούλιο  και τους κανόνες των πολιτειακών διαδικασιών.