Συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, με θέμα συζήτησης την επιστολική ψήφο ενόψει των Ευρωεκλογών.

• Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η διασφάλιση του συνταγματικού και δημοκρατικού δικαιώματος συμμετοχής στις εκλογές, αλλά και η εξασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών στις διαδικασίες των εκλογών.

• Έχουμε καταθέσει τροπολογίες τόσο για την ψήφο των αποδήμων όσο και για την εξασφάλιση του δικαιώματος συμμετοχής στις εκλογές των εποχικά εργαζόμενων. Πάγια θέση μας ο σεβασμός στο Σύνταγμα

• Το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της αποχής συνδέεται με την αξιοπιστία της πολιτικής και την εμπιστοσύνη του πολίτη στην πολιτεία. Σε αυτό το προβλημα δεν δίνει λύση η επιστολική ψήφος.

🔸Η συζήτηση για την επιστολική ψήφο δεν μπορεί να αποτελέσει συγχωροχάρτι για την Κυβέρνηση για τα μείζονα ζητήματα υποβάθμισης της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου πχ. τις υποκλοπές και τα θέματα υποβάθμισης των ανεξάρτητων αρχών.

🔸Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε έγκαιρα προτάσεις για την εξασφάλιση του δικαιώματος της ψήφου των εποχικών εργαζομένων αλλά δεν υπήρξε αποδοχή από την Κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει αποκλεισμός των εποχικών εργαζόμενων από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

• Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το ζήτημα σεβασμού των ευρωπαϊκών πολιτικών και κατευθύνσεων και των προβλέψεων του Συντάγματος που προβλέπουν καθολικότητα, αμεσότητα, μυστικότητα, υποχρεωτικότητα και ισότητα.