Ως τομεάρχης Δικ/νης παραβρέθηκα στην συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα με το Προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. Η ΕΝΔΕ, που εκπροσωπεί περίπου 2.800 δικαστές και εισαγγελείς, μάς ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα της Δικ/νης και πρωτίστως για την θεσμική απαξία που ειπράττει από το αρμόδιο υπουργείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης των Ευρωπαίων Δικαστών. Η κοινοβουλευτική μας παρέμβαση θα είναι άμεση!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

8/4/2021

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο Αλέξης Τσίπρας, άκουσε τους προβληματισμούς του ΔΣ της Ένωσης σε σχέση με τον παραγκωνισμό της από τις διαδικασίες θεσμικής συνεργασίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζήτημα το οποίο έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε ότι θα αναλάβει κάθε αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία προκειμένου να αναδειχθούν  τα θεσμικά αιτήματα της Ένωσης, με στόχο να διαφυλαχθεί ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της.

Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκε η έλλειψη σοβαρών μέτρων προστασίας σχετικά με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, όπως ο έγκαιρος εμβολιασμός των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, καθώς και των δικαστικών υπαλλήλων.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με δικαστικούς υπαλλήλους και εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.