Συνέντευξη στο Σταρ Β Ελλάδος: Ανέντιμη η επιλογή τη κυβέρνησης να στείλει χιλιάδες μαθητές στα ιδιωτικά κολλέγια-Η αγορά έχει σοβαρό πρόβλημα-Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν για να μην κλείσουν

Κατά την χθεσινή παρουσία μου στο Σταρ Βορείου Ελλάδος και την εκπομπή Παρεμβάσεις, υπογράμμισα μεταξύ άλλων:

-Είναι ανέντιμη η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκλείσει από τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες μαθητές και να τους ωθήσει στα ιδιωτικά κολλέγια αφού προηγουμένως είχε εν μια νυκτί αναγνωρίσει τα πτυχία τους ως ισότιμα επαγγελματικά με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων

-Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις συνθήκες της πανδημίας για ίδιον πολιτικό όφελος προκειμένου να λάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες που διαφορετικά δεν θα έπαιρνε.

-Είναι ακραία νεοφιλελεύθερη η προσέγγισή της στα της οικονομίας. Θέλει να εκκαθαρίσει την αγορά από τις επιχειρήσεις ζόμπι όπως αποκαλεί πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η αγορά για να κρατηθεί θέλει ζεστό χρήμα και ενίσχυση. -Λέμε ότι χρειάζεται εμπροσθοβαρή ενίσχυση των επιχειρήσεων. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν η κυβέρνηση είχε εισακούσει τις προτάσεις μας.

-Η εστίαση έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, πολλά μαγαζιά δεν θα ανοίξουν ξανά, η ανεργία καλπάζει. Πρέπει να ενισχυθεί η εργασία, να καθιερωθεί η μη επιστρεπτέα προκαταβολή, να ακυρωθούν οι πτωχευτικές διαδικασίες. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανοίξουν χωρίς ενίσχυση. Το λένε οι ίδιοι.

-Απίθανη η δήλωση Γεωργιάδη ότι παίρνω εγώ τα κλειδιά. Οπως είπα και στους επιχειρηματίες, «τα κλειδιά στον Γεωργιάδη, τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

-Η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις της για την οικονομία.

-Για πανδημία, ζήτησα εξηγήσεις από τους αρμόδιου υπουργούς για το νοσοκομείο Δράμας, το οξυγόνο που δεν αρκούσε, δεν πήρα απαντήσεις. Όταν ανοίγεις τα σχολεία όπως τα έκλεισες, χωρίς μέτρα προστασίας, όταν δεν παίρνεις μέτρα στα μέσα μεταφοράς, όταν δεν κάνεις μαζικά τεστ, είναι προφανές ότι κάνεις λάθος επιλογές.

-Η κυβέρνηση είναι πανικοβλημένη  και κάνει σπασμωδικές κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θεωρούν ότι όλα είναι επικοινωνία.

-Εμείς θεωρούμε το εμβόλιο και το φάρμακο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

-Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο κόσμος επιρρίπτει σε σημαντικές ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Μέρα με τη μέρα αλλάζει και το πολιτικό κλίμα.

-Ως Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείξαμε το σοβαρό πρόβλημα που αναδεικνύουν οι καταγγελίες στο καλλιτεχνικό κόσμο αλλά όχι μόνο. Το φαινόμενο αναφύεται εκεί που συναντώνται οι σχέσεις εξουσίας  με ένα διάχυτο σεξισμό και σεξιστικό λόγο. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο.

-Η κυβέρνηση προσπάθησε με διάφορους τρόπους, όπως τη λίστα Πέτσα, να εξασφαλίσει τη σιωπή των ΜΜΕ.

-Τα ΜΜΕ όμως διαχειρίζονται το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και χρειάζεται διαφάνεια στην ενίσχυσή τους. Οσα είδαμε τελευταία με το γλέντι του πρωθυπουργού στην Ικαρία και τις οδηγίες προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ είναι αδιανόητα πράγματα. Οφείλουν οι δημοσιογράφοι να περιφρουρήσουν το κύρος του λειτουργήματος τους και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξουμε την καθεστωτική λογική α της κυβέρνησης που δεν υπονομεύει την δημοκρατική λειτουργία.

Δείτε  το βίντεο από την αρχή έως το 39’.00’’