ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                         12-12-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Συνέντευξη στον Faros24 για την πανδημία, τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, τις πολιτικές εξελίξεις-¨Σιγοβράζει η κοινωνία-Ραγίζει το προσωπείο του «Μωυσή»-Στριμωγμένος ο κ. Μητσοτάκης»

«Η κατάσταση είναι δραματική. Δυστυχώς δεν υπήρχε η θωράκιση εκ μέρους της πολιτείας, ώστε να οργανώσει την άμυνά της απέναντι στον κορωνοϊό. Η κύρια ευθύνη είναι της κυβέρνησης που επί 8 μήνες δεν πήρε μέτρα για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Δεν υπήρχαν τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας, δεν έγιναν μαζικά τεστ στον πληθυσμό, δεν έχει επιτραπεί η συνταγογράφηση, ενώ η ψευδαίσθηση ότι τιθασεύσαμε τον ιό δημιούργησε εφησυχασμό στους πολίτες».

Αυτά τόνισε, ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Web tv Faros24, της Αλεξανδρούπολης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δέσμια των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων της, δεν θέλει μόνιμους διορισμούς γιατρών στο ΕΣΥ.

Ο κ. Ξανθόπουλος σχολίασε επίσης τα θέματα της επικαιρότητας, λέγοντας:

Για την απόφαση της ΕΕ να μην επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

-Είχαμε πολύ σοβαρή οπισθοχώρηση καθώς το 2019, το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της ΕΕ που εκδόθηκε με κυβέρνηση Τσίπρα μιλούσε για προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο, ενώ τώρα μιλά μόνο για προκλητικές ενέργειες.

-Όταν ο κ. Πέτσας λέει ότι δεν θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός χωρίς κυρώσεις, και εκείνος δηλώνει μετά τη σύνοδο, ότι δεν έχουν σημασία οι κυρώσεις αλλά η απειλή επιβολής τους, αυτό είναι μια εξέλιξη που μας ανησυχεί γιατί δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει επίγνωση των όσων λέει και πράττει.

Για τις πολιτικές εξελίξεις

-Οι άνθρωποι που έχουν να δουλέψουν μεγάλο διάστημα, τα μαγαζιά, οι αυτοπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι απασχολούμενοι στον τουρισμό, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα  επιβίωσης το επόμενο διάστημα.

-Σιγοβράζει το καζάνι. Βλέπετε στις δημοσκοπήσεις ότι ραγίζει το προσωπείο του «Μωυσή». Ο κόσμος θεωρεί σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης είναι και θα συνεχίσει να είναι στριμωγμένος.

Για το νέο πτωχευτικό νόμο εν μέσω πανδημίας:

-Η πολιτική εξουσία με αφορμή και επ΄ ευκαιρία την πανδημία, επιχειρεί μια βίαιη μετατόπιση των βαρών της κρίσης στα συνήθη υποζύγια.

-Η κυβέρνηση ψήφισε το νέο πτωχευτικό κώδικα με τον οποίο πτωχεύουν πλέον και φυσικά πρόσωπα, χωρίς να συστήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των τραπεζών.

-Η μίσθωση της κατοικίας για όσους πτωχεύουν αφορά μόνο τους ευάλωτους πολίτες, με εισόδημα πολύ χαμηλό, ουσιαστικά πολύ λίγους.

-Όλα αυτά δεν μπορούν να σταθούν στη κοινωνία. Πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, για να αποκρούσουμε την βίαιη μεταφορά των περιουσιών των πολιτών στις τράπεζες και τα αρπακτικά funs.

Για τις συντηρητικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα:

Είναι πρωτοτυπία της κυβέρνησης να έχει την αρμοδιότητα του σωφρονισμού όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στις άδειες των κρατούμενων και τις αγροτικές φυλακές, δύο εμβληματικούς θεσμούς ενός φιλελεύθερους σωφρονιστικού συστήματος, η κυβέρνηση βάζει εμπόδια. Δέσμια της ακραίας συντηρητικής της αντίληψη, αρνείται την αραίωση του. πληθυσμού εν μέσω πανδημίας ενώ μία από τις πρώτες της πράξεις της ήταν η αναστολή εφαρμογής του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας των καταδικασθέντων.

Δείτε εδώ την συνέντευξη: Από 46.00’’ , 1.04’ 40¨