ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

13-6-2023

Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο και Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφέρεια

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Ξανθόπουλο Θεόφιλο και Βλαχοπούλου Αλεξάνδρα και τα στελέχη της ΝΕ Καρβούνη Δημήτρη, Γραμματέα της ΝΕ, και Πανίδη Απόστολο, μέλος της ΝΕ και υπεύθυνο Παιδείας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 13/6 το πρωί το Ειδικό Γυμνάσιο Δράμας, όπου και συναντήθηκε με τον Σύλλογο των Διδασκόντων.

Αρχικά ο Απ. Πανίδης, καθηγητής, και στη συνέχεια ο Δ. Καρβούνης, δάσκαλος, ανέλυσαν τις θέσεις του Κόμματος για την Παιδεία και ειδικά για την β΄θμια εκπαίδευση, με έμφαση στον ρόλο που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου αλλά και την υποστήριξη του έργου των καθηγητών. Η Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απευθύνεται σε αυτούς που πραγματικά πονάνε τη δημόσια εκπαίδευση.

Στη συνέχεια ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των επερχόμενων εκλογών, στην αξία της συμμετοχής των Πολιτών σ’ αυτές και ζήτησε την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ως μοναδικής αντιπρότασης στο σχέδιο της Ν.Δ. Τόνισε δε ιδιαίτερα την ανάγκη διατήρησης της έδρας στη Δράμα και της κατά το δυνατόν αύξησης των δυνάμεών του τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε.Δράμας, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο Α. Καμπάνταη και τα μέλη του Δ.Σ. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα των υπαλλήλων της Π.Ε. Δράμας με κύριο την υποστελέχωση, την έλλειψη μέσων για τη διενέργεια ελέγχων αλλά και στα μισθολογικά θέματα, που ταλανίζουν τους υπαλλήλους αλλά και στην κυβερνητική επιλογή για εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα σημαντικών αρμοδιοτήτων των Π.Ε. Τόσο ο Δ. Καρβούνης όσο και ο Θ. Ξανθόπουλος ανέφεραν την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας με μέσα και προσωπικό, ανέπτυξαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που περιλαμβάνει αύξηση κατά 10% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ξεπάγωμα 3ετιών καθώς και ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή και απέκρουσαν κάθε ιδέα ιδιωτικοποίησης τομέων ευθύνης της Π.Ε. Δράμας, αναδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα δύο εντελώς αντίθετα πολιτικά σχέδια, τα οποία και θα κρίνουν οι Πολίτες στις ερχόμενες εκλογές: Το σχέδιο της Ν.Δ. που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις πραγματικών μισθών για την πλειοψηφία των υπαλλήλων και, ως κρυφή ατζέντα, ενδεχομένως, την άρση της μονιμότητας των δημ. υπαλλήλων και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση.