ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Το νομό Δράμας επισκέφθηκε, την Παρασκευή 11/3/2022,  ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αραχωβίτης Σταύρος. Συνοδευόμενος από το βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Ξανθόπουλο Θεόφιλο, το Γραμματέα και στελέχη της ΝΕ έκανε περιοδεία στο νομό.

Συναντήθηκε και συνομίλησε με αγρότες στα χωριά Φωτολίβος και Νικοτσάρας. Αφού άκουσε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φέρνουν  τους ίδιους στα όρια της επιβίωσης και την πατρίδα μας στα όρια της επισιτιστικής κρίσης, παρουσίασε δέσμη  άμεσων μέτρων ανακούφισης και τις δεσμεύσεις της μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον αγροτικό κόσμο (αγροτικό πετρέλαιο, ενεργειακές κοινότητες, κίνητρα για τους συνεταιρισμούς/ομάδες παραγωγών, εργάτες γης κλπ).

Ενδιάμεσα ο κ. Αραχωβιτης επισκέφθηκε την ΕΑΣ Δράμας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση από τον Πρόεδρό της κ. Κεσκίνογλου Γιάννη και το στέλεχος της ΕΑΣ κ. Σωτηρέλη Γιώργο. Τέθηκε ειδικά το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΕΑΣ. Ο κ. Αραχωβίτης παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το συγκεκριμένο θέμα (διαγραφή τόκων και πανωτοκίων, μακροχρόνιες δόσεις για το εναπομείναν κεφάλαιο). Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της αλλαντοποιΐας ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου κόστους λειτουργίας.