ΔΤ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

12-6-2023

Συνάντηση με Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Ξανθόπουλο Θεόφιλο και Καραγιαννίδη Χρήστο, καθώς και το Γραμματέα της ΝΕ Καρβούνη Δημήτρη επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12/6 τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας. Με αφορμή τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Σπ. Πνευματικού έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την κατάσταση του ΕΣΥ, την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και τα ειδικότερα προβλήματα των καρκινοπαθών της περιοχής μας.

Αναπτύξαμε στους εκπροσώπους των καρκινοπαθών την βασική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ολόπλευρή ενίσχυση του ΕΣΥ, τον στόχο για αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 7,5% του προϋπολογισμού καθώς και για προσλήψεις 15.000 ιατρών και νοσηλευτών σε βάθος 4ετίας. Αναδείξαμε την βασική αντίθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορά στον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και τονίσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίησή του.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επεσήμαναν την αδήριτη ανάγκη δημιουργίας δομής υποστήριξης των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Δράμας, πρόταση που αποτελεί και στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας. Κοινή υπήρξε η θέση στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εκφράσθηκε η ανάγκη για την επέκταση του θεσμού του Προσωπικού Βοηθού και στους καρκινοπαθείς.