ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                   11-3-2024

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Θ. Ξανθόπουλου για το νοσοκομείο Δράμας: Αμεσα μέτρα και κίνητρα για προσλήψεις παθολόγων και άλλων ιατρών στο νοσοκομείο Δράμας που βρίσκεται σε δεινή θέση ζήτησε ο βουλευτής-Αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα ο υπ. Υγείας, ανακοίνωσε προκήρυξη 5 θέσεων παθολόγων και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των “άγονων” νοσοκομείων

Την αγωνία, την ανασφάλεια, τον φόβο και την απογοήτευση των συμπολιτών του μετέφερε στον υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ο βουλευτής Δράμας και ΚοινοβΟυλευτικός ΕκπρόσΩΠος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του για την δεινή κατάσταση της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Δράμας.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου νοσοκομειακών ιατρών Δράμας, οι οποιοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την παθολογική κλινική που αποτελεί τον πυλώνα του νοσοκομείου και εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς, μετά την πρόθεση των δύο τελευταίων αναπομεινάντων παθολόγων να αποχωρήσουν. Εθεσε μάλιστα καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό, όπως, ποιά άμεσα μέρα πρόκειται να λάθει ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της κλινικής, αν θα ενισχύσει το νοσοκομείο με γιατρού και αν σκέφτεται η κυβέρνηση να κηρύξει “άγονο” το νοσοκομείο για να δοθούν επιπλέον κίνητρα και να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα που έχει το νοσοκομείο της Δράμας και ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη έως στις 29 Μαρτίου 2024, προκήρυξη για την κάλυψη 5 θέσεων ιατρών παθολόγων. Πρόσθεσε δε, ότι για να γίνουν ελκυστικότερες οι θέσεις στο ΕΣΥ, προχώρησε στην καθιέρωση απογευματινών χειρουργείων και έδωσε την δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργαζονται και ως ιδιώτες με μπλοκ παροχής υπηρεσιών!

   Ανταπαντώντας ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι προφανώς διαφωνεί με την προσέγγιση του κ. υπουργού. “Η παθολογική κλινική είναι η βάση του νοσοκομείου. Δεν μας αρκεί ούτε η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ούτε η ενίσχυση με ιδιώτες γιατρούς. Θέλουμε μια ολοκληρωμένη, θεσμική παρέμβαση για ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρό και προσωπικό”, τόνισε, καταθέτοντας την σκέψη να κηρύσσεται αυτόματα άγονο ένα νοσοκομείο μετά από τρεις ανεπιτυχείς προκηρύξεις προσλήψεων ιατρών.  

    Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Γεωργιάδης, είπε πως έχει ξεκινήσει συζήτηση με τους παράγοντες του υπουργείου και τον ΠΙΣ για την αναθεώρηση του συστήματος για τις άγονες περιοχές και την παροχή των κινήτρων και ότι προτίθεται να θέσει το θέμα σύντομα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

   Δείτε την συζήτηση εδώ: