ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                 31-5-2024

Θ. Ξανθόπουλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της ΚΥΑ για 4μηνη παράταση των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας-700 εργαζόμενοι χωρίς εισόδημα επί δύο μήνες

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλου και την συνυπογραφή 21 βουλευτών, κατατέθηκε Αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς, η επιστολή των εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας της δημόσιας πρόσκλησης 14/2022 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προς τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης με την οποία διαμαρτύρονται για την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ για την 4μηνη παράταση του προγράμματος βάσει του οποίου απασχολούνται.

   Οπως αναφέρουν “πάνω από 700 οικογένειες βρισκόμαστε μετέωροι επί 2 ολόκληρους μήνες, χωρίς δουλειά, αφού πιστέψαμε στην τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου που δημοσιοποιήθηκαν στις 9/4 με Δελτίο Τύπου στο οποίο ξεκάθαρα αναγνωρίζεται, μάλιστα ως πολύτιμη, η συνεισφορά μας για την εύρυθμη λειτουργία της ΥΠΥΤ και ότι το αμέσως επόμενο διάστημα από την δημοσίευση του δελτίου τύπου θα αναμενόταν η έκδοση της ΚΥΑ”.

Στην ίδια επιστολή οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ήδη από τις 18 Απριλίου εγκρίθηκε η δέσμευση και πίστωση του ποσού των 2.000.000 ευρώ, για την υλοποίηση του αιτήματος επέκτασης του Κοινωφελούς προγράμματος για τις υπηρεσίες Μεταναστευτικής πολιτικής και του υπουργείου Περιβάλλοντος κατά 4 και 6 μήνες αντίστοιχα.

“Βρισκόμαστε τώρα περίπου 50 ημέρες μετά τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου παντελώς ανενημέρωτοι και με δίχως απολύτως κανένα χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την παράταση μας και την έναρξη αυτής. Ταυτόχρονα, η απουσία μας είναι ιδιαίτερα αισθητή λόγω του ότι οι υπηρεσίες στις οποίες ανήκαμε υπολειτουργούν σημαντικά και έχουν άμεση ανάγκη το προσωπικό της Κοινωφελούς εργασίας.. Από το υπουργείο Μετανάστευσης και την ΔΥΠΑ παρά τις επίμονες μας προσπάθειες δεν έχουμε λάβει απολύτως καμία απάντηση”, τονίζεται στην επιστολή.

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ωφελούμενων δεν έχει εδώ και δύο μήνες καμία πηγή εισοδήματος, καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομίας και Οικονομικών, να προβούν στην άμεση υπογραφή της ΚΥΑ και την επανέναρξη της απασχόλησης των ωφελούμενων του ως άνω Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας.

   Επισυνάπτεται η Αναφορά