ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    19-8-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Αμεση ανάγκη μέτρων για την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες-Κατάθεση της επιστολής του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, κατέθεσε αναφορά, την επιστολή του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας σχετικά με τα seatrac (μηχανισμών εύκολης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην θάλασσα) και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Οπως διαπίστωσαν τα μέλη του συλλόγου, για τα seatrac που έχουν τοποθετηθεί στις γειτονικές παραλίες της Π.Ε Καβάλας, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη συντήρησης τους. Μάλιστα τις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ χειρισμού (κόστους περίπου 3€ ) τις αντικατέστησαν οι λουόμενοι μέλη του σωματείου καθώς ενημερώθηκαν πως για να αντικατασταθούν από τον αρμόδιο Δήμο χρειάζεται μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Επίσης ότι στις παραλίες όπου έχουν τοποθετηθεί τα seatrac, δεν υπάρχει ναυαγοσώστης ούτε άτομο που να επιβλέπει και να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης.

Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, η λειτουργία των μηχανισμών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, κάτι που αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, τονίζει ο κ. Ξανθόπουλος, και ζητά από την πολιτεία να λάβει άμεσα όλα τα ανγακία μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στη θάλασσα.

Επισυνάπτονται η αναφορά και η επιστολή του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας