ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                       10-8-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Άμεση καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους πατατοπαραγωγούς Νευροκοπίου Δράμας καθώς και των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τις χαλαζοπτώσεις

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να καταβληθεί άμεσα η προβλεφθείσα οικονομική ενίσχυση στους πατατοπαραγωγούς της περιοχής Νευροκοπίου Δράμας αλλά και οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.

   Ο κ. Ξανθόπουλος σημειώνει ότι παρά την απόφαση της κυβέρνησης, να ενισχυθούν οικονομικά οι πατατοπαραγωγοί που αντιμετώπισαν προβλήματα από στην διάθεσή της παραγωγής του το 2020, λόγω της πανδημίας, υπάρχουν ακόμη πατατοπαραγωγοί της περιοχής μας, που δεν έχουν λάβει την σχετική ενίσχυση.

   Επιπροσθέτως, η πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή προκάλεσε μεγάλης έκτασης καταστροφή στους πατατοπαραγωγούς, στα Λευκόγεια, την Εξοχή και το Χρυσοκέφαλο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

Με δεδομένο ότι οι πατατοπαραγωγοί και οι λοιποί αγρότες της περιοχής μας έχουν υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες τόσο της πανδημίας όσο και των ακραίων καιρικών φαινομένων και αντιμετωπίζουν βιοποριστικές ανάγκες., ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να καταβληθούν άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση,  οι εγκεκριμένες κρατικές ενισχύσεις του 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τους πατατοπαραγωγούς του Κ. Νευροκοπίου. Ερωτάται επίσης τι πρόκειται να πράξει ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ελέγχου των ζημιών από τον ΕΛ/ΓΑ καθώς και η  καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες των περιοχών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειές τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στις περιοχές του Νομού Δράμας

Επισυνάπτεται η ερώτηση