ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                      29-10-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Αναφορά στην υπουργό Παιδείας-Καταγγελία της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για παράνομη και αντιεπαγγελματική ανάθεση των μαθημάτων ειδικοτήτων σε ΠΕ 70»

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε αναφορά στην Υπουργό Παιδείας, την ανακοίνωση-καταγγελία της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με περιστατικά παράνομης και αντιεπαγγελματικής ανάθεσης μαθημάτων ειδικοτήτων σε δασκάλους(ΠΕ 70). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία έγινε «αποδέκτης πολλών παραπόνων-καταγγελιών από μέλη μας, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων κυρίως εικαστικών και θεατρικής αγωγής, για το γεγονός της ανάθεσης του διδακτικού τους αντικειμένου σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 (δασκάλους).

 Επισημαίνεται μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση ότι «στη σχολική χρονιά που διανύουμε ανάλογα συμβάντα παρουσιάζουν έντονα αυξητικές τάσεις, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε με λύπη, ότι σε αρκετές σχολικές μονάδες ανά τη επικράτεια, να καλείται ο εκπαιδευτικός των εν λόγω ειδικοτήτων να συμπληρώνει το ωράριό του στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου αφήνοντας κάποιες τάξεις του πρωινού ωραρίου.

Η Ομοσπονδία ζητά τα μαθήματα ειδικοτήτων να διδάσκονται αποκλειστικά από εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας και να μη γίνεται ανάθεση ωρών διδασκαλίας σε άλλους εκπαιδευτικούς με ελλιπείς γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, γεγονός που υποβαθμίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση καθώς και να συσταθούν οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Κατόπιν τούτων, ο βουλευτής ζητά ενημέρωση από την κ. Υπουργό, για το τι προτίθεται να πράξει σχετικά με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση-καταγγελία.

    Επισυνάπτεται η αναφορά