ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                             12-5-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Ανάγκη να ενισχυθούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις φυλακές

    «Εμείς οι Βουλευτές της Αριστεράς αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι οι τοξικοεξαρτημένοι είναι πρωτίστως ασθενείς και δευτερευόντως κρατούμενοι”, είπε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής γα το σωφρονιστικό σύστημα.

     «Αισιοδοξούμε ότι μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νικηφόρου στη Δράμα», πρόσθεσε ο κ. Ξανθόπουλος και απηύθυνε ερωτήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των υφισταμένων προγραμμάτων απεξάρτησης στις φυλακές. Συγκεκριμένα, σημείωσε το  χαμηλό ποσοστό της απεξάρτησης που κινείται στο 7% με  8%, και ζήτησε στοιχεία γιατί συμβαίνει αυτό και ποιοί παράγοντες δεν επιτρέπουν την αύξηση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των προγραμμάτων για τους τοξικοεξαρτημένους στα σωφρονιστικά καταστήματα.

     «Σε αυτά τα 20 προγράμματα που εφαρμόζονται, υπάρχει μία αναλογία ωφελούμενων και υποστηρικτικού προσωπικού ή πηγαίνουμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν εξ ορισμού; Δηλαδή, ζητάμε ως σωφρονιστικό σύστημα την περαιτέρω στελέχωση, την ενίσχυση αυτού του κλάδου της αποκατάστασης και της επανένταξης ή πηγαίνουμε με ότι έχουμε;», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Δείτε την παρέμβαση εδώ